easy wysiwyg website design software

KoKoDo JuJutsu

KoKoDo JuJutsu

Sensei Irie is de eerste (Shodai) Soke van de KoKoDo Ju Jutsu.

KoKoDo Ju Jutsu is een traditionele krijgskunst, gespecialiseerd in klemmen en drukpunten, waarvan de oorsprong van de kunst terug te vinden is in het vroegere of Feodale Japan. Deze werd bestudeerd en beoefend door de voormalige Samurai.
KoKoDo Ju Jutsu bestaat uit een reeks voorafgeregelde technieken (kata) benadrukt, gelijkaardig aan de Daito Ryu. Dit zijn model aanvallen waarin elke student weet welke actie de andere zal voeren.

Er zijn vershillende niveaus die aan de studenten in dit systeem worden onderwezen.

Eerste vier zijn zwarte gordel niveaus, Shodan, Nidan, Sandan, Yondan.

De laatste niveaus: Shihan, Kaiden Shihan kunnen slechts door de stichter in de Honbu Dojo in Saitama Omiya Japan gegeven en gemachtigd worden. De gordelkleur voor de laatste niveaus is purper.

In KoKoDo Ju Jutsu is Paars de hoogste gordel, deze kleur staat tevens voor trouw en eer in Japan

KoKoDo Kyu Shin Kai

KoKoDo Kyu Shin Kai

De KoKoDo Kyu Shin Kai organisatie werd opgericht door 3 Shihans, die als streefdoel hadden traditionele Ju Jutsu te koppelen aan waarden zoals :
Vriendschap Respect en Harmony.

Op 30 Maart 2005 werd de organisatie KoKoDo Kyu Shin Kai geboren.

Deze organisatie heeft als doel de KoKoDo Ju Jutsu stijl van Soke Yasuhiro Irie te onderrichten en verder te verspreiden.

Om deze doelstelling te verwezenlijken wordt de weg van Soke Irie nauwgezet gevolgd, waarbij tevens op regelmatige wijze onderricht gevolgd wordt in de KoKoDo Honbu Dojo in Japan.


De drie basiswaarden van de KoKoDo Kyu Shin Kai zijn :

Vriendschap - Harmonie - Respect

Vlaamse JuJutsu Federatie

De Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw is een overkoepelend orgaan van en voor Vlaamse ju-jitsuclubs. Ze verenigt recreatieve en competitieve clubs en houdt ook rekening met de verschillende stijlen ju-jitsu van de clubs. Elke club kan zo haar eigenheid en zelfstandigheid bewaren, waarbij kwaliteit centraal staat. De V.J.J.F. vzw wenst samen met haar clubs de sport ju-jitsu uit te bouwen tot een grote en bekende sport in Vlaanderen.
Onze website richt zich zowel naar onze leden die er meer informatie kunnen terug vinden over o.a. ons recreatief en competitief aanbod en er de meest up-to-date kalender kunnen raadplegen, als naar niet-leden die o.a. meer informatie kunnen vinden over onze clubs en over ju-jitsu in het algemeen. 

ADRES 
FUJI YAMA BUDOKAN DOJO vzw
Klikstraat 8
3440 Budingen, Zoutleeuw

Dojo Adres:
Sporthal " De Passant"
St.Truidersteenweg 1
Zoutleeuw
Belgiê

CONTACTS
Email:
bert.lemoine@gmail.com
veronique.dewaet@gmail.com
etienne.beynaerts@gmail.com
Phone:
Shihan Bert : +32 494 354 309
Yondan Veronique: +32 473 464 641
Kyoshi Etienne : +32.484.655.001 

Secretariaat :
Luc Tuts : +32.477.313.901