mobile web page creator software

Fuji Yama BuDoKan Dojo

De naam Fuji Yama Dojo is voor het eerst gebruikt in 1991 door Shihan Etienne Beynaerts in Nieuwerkerken bij Sint-Truiden. 

Deze naam had een speciale betekenis voor Shihan Etienne nl.. Fuji (Yama) San is in Japan een heilige berg die zeer moeilijk is om te beklimmen en veel energie en inzet kost maar eenmaal dat men boven is een prachtig uitzicht geeft over Japan. Beneden zijn de paden breed en gemakkelijk te bewandelen maar naargelang men stijgt worden de paden steeds smaller en moeilijker en vindt men er steeds minder volk. Eenmaal boven aan de top kan men dan ook genieten van het prachtig uitzicht maar er blijven kan niet dus men moet weer naar beneden. Om weer te genieten moet men dus weer naar boven klimmen met steeds nieuwe moeilijkheden onder weg. 

Dit weerspiegeld eigenlijk de weg van de ju jutsuka die steeds nieuwe moeilijkheden tegenkomt ook al heeft hij reeds de top bereikt, hij moet steeds terug naar beneden om achteraf weer nieuwe uitdagingen tegen te komen en te overwinnen. 

In de Fuji Yama BuDoKan Dojo beoefenen ze de originele Japanse Stijl : KoKoDo Ju Jutsu. Het is een Japanse krijgskunst waar techniek en niet kracht centraal staat. 

De Fuji Yama BuDoKan Dojo is erkend door de wereldorganisatie KoKoDo Kyu Shin Kai en de KoKoDo Ju Jutsu Honbu dojo in Japan.

De Fuji Yama BuDoKan Dojo is tevens aangesloten en erkend door De Vlaamse Ju Jutsu Federatie (de VJJF).

De KoKoDo JuJutsu bestaat uit prachtige basis technieken die bijzonder effectief zijn maar wel de nodige training vereisen.

Een gevorderde beoefenaar is in staat een tegenstander te laten voelen dat een gevecht zinloos is en dit zonder letsels toe te brengen. 

Dit is een prima vaardigheid maar het is niet het hoofddoel waarom men deze krijgskunst beoefend. Naast de gezonde beweging biedt de KoKoDo Ju Jutsu vooral een stuk innerlijke rust, zelfvertrouwen en een grote dosis lichaamskennis. De KoKoDo Ju Jutsu kent geen wedstrijden enkel trainingen. 

ADRES 
FUJI YAMA BUDOKAN DOJO vzw
Klikstraat 8
3440 Budingen, Zoutleeuw

Dojo Adres:
Sporthal " De Passant"
St.Truidersteenweg 1
Zoutleeuw
Belgiê

CONTACTS
Email:
bert.lemoine@gmail.com
veroniquedewaet@gmail.com
etienne.beynaerts@gmail.com
Phone:
Shihan Bert : +32 494 354 309
Shihan Veronique: +32 473 464 641
Kyoshi Etienne : +32.484.655.001 

Secretariaat :
Luc Tuts : +32.477.313.901